Sydney dag två

Hej

Idag har vi haft en härlig dag i denna gigantiska stad. :-)

Först sov vi länge, vilket var välbehövligt. Det tar på krafterna att resa runt, bära ryggsäckarna, packa upp och ner, planera, sova på bussar med mera. Mestadels av tiden är det bara kul men ibland behövs lite extra vila för ny energi. Som i morse, då var en sovmorgon på sin plats och vi vaknade pigga och glada.

Efter frukosten gick vi samma runda som igår, genom parken, via operahuset och mot hamnen. Vi skulle nämligen åka jet boat! Det är en snabb båt med som hoppar på vågorna och föraren gör snäva svängar, tvärbromsningar med mera. Man är cirka femton personer ombord och det går väldigt snabbt! Man får ett regnskydd som skyddar kläderna en del, men ändå blir man dyngsur. Håret och sminket såg inte likadant efteråt som före... Men det var det värt! Det var riktigt roligt, både jag och Mattias var glatt överraskade av turen. :-)

Det blöta torkade snabbt i solen när vi traskade mot stan. Vi tog en glass och kollade lite i affärer. Sen åt vi lunch och kollade ännu mer i affärer. Efter det gick vi över en bro till Darling Harbour. Det är ett område med många butiker, en hamn, museum med mera. Där var det mycket folk och många fina hotell. Efter en liten paus i skuggan traskade vi tillbaka över bron. Vi handlade mat till ikväll, tog en fika, gick genom en park hem.

Nu har vi ätit, duschat, packat om och ligger och tar det lugnt. Mattias har tillräckligt bra internet för att se Svt Debatt på mobilen. Det är han glad över. Själv passar jag på att skriva här, som ni ser! :-)

Imorgon åker vi till Sydneys strand, Bondi Beach. Där har vi två nätter i dubbelrum. Eventuellt stannar vi fler nätter, vi tänkte känna efter lite på plats.

God natt

Bilder

1. Här är en bild på presenten jag fick av Mattias igår på vår årsdag. Ett silverhalsband med ett silverhjärta. :-) Jättefint!

2. Så såg båten vi åkte med ut. Tagen från thunder jet boats hemsida!



Kommentarer
Mammi

Häftigt det lät med båten. Ni lär inte ha frusit i värmen. Vilket fint halsband ❤. Vad gav du till honom? Kram mammi ❤

2013-03-09 @ 14:43:53
Anonym

Snygg hals och snyggt halsband!
Är det lagom varmt i Sydney?
Pappa

2013-03-09 @ 14:47:11
Sofie

Mammi: Nä det var bara skönt att bli svalkad i vinden. 😃 Jag gav honom den boken jag fyllt i : En kärleksförklaring ❤

Pappi: tack 😘 ja här är lagom! Ca 27 grader i skuggan ❤

2013-03-09 @ 23:04:26
URL: http://sofietravel.blogg.se
aulin

hahahaha! svt debatt!! xD

2013-03-12 @ 17:53:28


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

sofietravel.blogg.se

En blogg om drömmen att åka till Australien

RSS 2.0