Fraser Island, 2 dagar 1 natt

Hej!
 
Nu har jag haft en god natts somn efter att ha kommit tillbaka fran turen igarkvall och ar redo att beratta for er om Fraser Island. :) Har fortfarande inte svenska bokstaver.. Fraser Island ar den storsta sandon i varlden. Det ar alltsa en valdigt stor hog med sand. Det finns massor av trad och sjoar med mera pa on och det var mycket mer vaxtlighet an vad jag trodde att det skulle vara. Det var sannerligen en vacker plats!
 
Forsta dagen borjade med att vi tog farjan over till Fraser. Dar vantade var guide och vi blev samlade i gruppen. Det var en stor fyrhjulsdriven buss vi skulle anvanda for att ta oss runt pa on. Vi var 38 stycken i gruppen, betydligt fler an vi har varit nar vi gjort tidigare turer har i Australien. Nar alla var inne i bussen och allt var klart var det dags att kora ivag. Eftersom det ar en varldsarvso och ett naturreservat sa ar det sandvagar pa on. Buckliga sandvagar man kor pa med denna stora buss. Vi hoppade upp och ner och i sidleds i satena vilket bara i sig var en rolig upplevelse. Det ar valdigt skumpigt! Guiden berattade for oss om Fraser Island och hur var dag skulle se ut.
 
Precis framme med farjan
 
Vart forsta stopp var Lake McKenzie, som ar en av ca 80 sjoar i varlden som ligger pa hog hojd och uppfyller andra kriterier som jag inte riktigt minns. Det var ett engelskt namn for denna typen av sjo och jag har tyvarr tappat vad det var.. Det fanns iaf 40 av varldens 80 sadana sjoar pa Fraser Island. De som ville kunde ta ett dopp, sjalv vadade jag bara runt och svalkade benen. Det har regnat mycket pa den senaste tiden sa vattennivan var hogre an vanligt och stranden inte lika bred.
 
Har star jag och har det bra i Lake McKenzie
 
Sedan var det kaffe/te och kakor och gruppen samlades och pratade lite. Efter en liten fika skuttade vi in i bussen igen for att kora vidare. Forst stannade vi vid Basin Lake som var av samma typ som Lake McKenzie. Sedan at vi lunch och pratade ihop oss en del i gruppen. Dar var andra svenskar, norskar och danskar. Vi var nagra stycken i min alder som hangde ihop en del under turen.
 
Basin Lake
 
Sedan akte vi till Central Station och regnskogen pa Fraser. Innan on fick sin titel som varldsarv av Unesco sa var det timmerindustri pa on. Central Station ar ett namn som kommer fran denna tiden. Vi gick sedan i regnskogen och dar fanns en back med grundvatten som man kunde dricka. Vi fyllde varsinn flaska och det var riktigt gott! Framforallt eftersom det Australienska vattnet i kranarna inte ar lika gott som hemma i Sverige sa var det harligt med lite farskt vatten. Det var en fin promenad vid regnskogen och backen.
 
Regnskogen
 
Sedan akte vi tillbaka till var resort och hangde lite vid stranden innan vi fick nycklar och rum tilldelade. Jag som inte har sovit sjalv sen jag kom till Australien kom i ett rum ensam. Det var ratt skont att sova sjalv faktiskt, for omvaxlingens skull. Senare pa kvallen at vi buffe och satt och pratade. Vi kopte nagra kannor med ol och delade pa och hade det trevligt. Folk borjade bli trotta en stund senare, det hade varit en lang dag sa jag och nagra till sa godnatt och begav oss till sangs.
 
Nasta dag, efter en stor frukost med bland annat bacon och agg (mums) sa hoppade vi in i bussen. Tyvarr kunde vi inte gora allt det vi skulle under dagen pa grund av att vi inte kom fram med bussen. Det ar namligen sa att sand blaser och ar i standig rorelse pa on och den senaste tidens stormar hade gjort att klippor borjade sticka upp fran sanden. Klipporna bestar av gammal skog som pressats av mangder med sand under mycket lang tid. I alla fall sa kunde vi inte komma fram med bussen eftersom det skulle vara direkt farligt att ens forsoka.
 
Man fick mojligheten att gora en Joyflight, flyga over Fraser Island i ett litet plan pa sju personer och se allt ovanifran. Det kostade cirka 500 svenska kronor och jag valde att gora det! Det var haftigt att se allting ovanifran, verkligen en fantastisk utsikt. Jag sag nog aven en stingrocka i havet, tydligen ar det vanligt att se hajar och stingrockor dar. Vi var sju personer i planet och det var en rolig upplevelse som jag ar glad att jag inte missade.
 
Planet vi flog i och en av alla utsiktsbilder jag tog
 
Vi stallde bussen sa nara det gick och sedan var det en halvtimmes promenad till Eli Creek. Dar rinner farskt vatten ut och det gar att dricka. Vi hade en stund dar for att bada och roa oss. Det var valdigt vackert med skogen och vattnet som rann, man kunde ligga i strommarna och sakta transporteras ner mot havet. Jag njot nog mest av Eli Creek under hela Fraserturen, jag tyckte det var fantastiskt. :)
 
Badar i det kristallklara vattnet i Eli Creek
 
Efter en skon stund dar sa gick vi nastan i en timme till Maheno skeppsbrott. Skeppsbrottet har varit dar sedan 1935 och borjar se gammalt ut nu. Det var storre an jag trodde och vi stod och fascinerades en stund. Sedan paborjades en laaaang promenad tillbaka i sanden, kanske 1,5 timmes gang. Fotterna blev trotta av att jobba i sand och nar vi antligen var framme vid bussen igen tog vi en valfortjant lunch.
 
Maheno skeppsbrott
 
Efter lunchen sag vi Kirra Sandblow. Dar kunde man se vad guiden hade pratat om hur sanden fardas och det var en stor sandvagg med sand. Tyvarr missade vi nagra saker vi skulle ha gjort pa grund av dalig framkomlighet men dag tva blev anda en bra dag. Framforallt var Eli Creek harligt och sa var det trevliga personer att prata med i gruppen.
 
Sedan begav vi oss till resorten och pa vagen tillbaka sag vi tva Dingos (australienska vildhundar). De ar valdigt manga Dingos pa Fraser island och det star skyltar om det overallt, ha uppsikt over barnen, mata inte Dingos osv. Nar vi var tillbaka at en stor smarrig middag och nagon timme senare gick farjan hem. Det var med trotta steg jag gick och la mig igarkvall. Idag ska jag ligga vid poolen och njuta.
 
En Dingo pa stranden i solnedgangen
 
Fraser Island var en haftig plats och jag ar glad att jag gjorde turen! :)
 
Kram
 
 
 


Kommentarer
mats

hej sofie.
fina bilder o på dig o miljön runt om.
mormor o morfar får en utskrift på allt du har skrivit under veckan, det har de fått ända från det första du skrev. ha en fortsatt skön semester o va rädd om dig. m

Svar: Hej :) Tack så mycket. Vad roligt att de också får ta del av bloggen. Tack och ha det bra. Kram
Sofie

2013-04-04 @ 20:42:39
beppan

Saaaaaknar dig Soffis! Nästan 2 veckor kvar! ❤

Svar: Saknar dig med beppis! <3 Jaaaa!
Sofie

2013-04-05 @ 19:11:35
hay day unlimited coins and diamonds no survey online

The most remarkable things concerning this Hay
Day cyberpunk is that it supplies anti ban support, proxy support, as
well as it includes an extremely basic user interface.



Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

sofietravel.blogg.se

En blogg om drömmen att åka till Australien

RSS 2.0