We did it

Hej

Vi bestämde oss för att ignorera hajarna och ge oss ut på vår lektion! Vi åkte ut nio elever och två surfinstruktörer.

Vi körde i ca 20 minuter för att komma till en strand med bra vågor. Det är väldigt olika från dag till dag hur vågorna ser ut. Det beror på många faktorer och framförallt vädret. Igår då vi skulle surfa hade det regnat en hel del och var mulet så det var i princip bara vi i vattnet. Regnet störde inte så mycket när vi surfade eftersom man blir våt ändå.

Surfinstruktörerna var som man kan tänka sig att de ska vara. Två långhåriga australienare med keps och solglasögon, brunbrända och med slappa kläder. Vi blev tilldelade våtdräkter. Jag fick en som slutade vid knä och armveck medan Mattias fick en som täckte hela armar och ben. Efter det gick vi genom brädan, säkerhet och hur man kom upp stående. Vi övande några gånger på land först.

Sen var det dags att gå i vattnet. Att få ut den stora surfingbrädan genom vågor och strömmar är lättare sagt än gjort. Den slår runt, är nära att slå en i huvudet, man tappar brädan för att vågen är för stark med mera. Sen sitter man fast med ena benet i ett rep som är fäst i brädan också. Det är för att man inte ska tappa bort brädan helt om man trillar av. Men det gör ju även att man kan trassla in sig lite i repet och att om brädan flyger iväg får man sig ett ryck i ankeln.

Ut i vattnet kom vi till slut! La oss på mage och så gav instruktören oss en knuff in i vågen och sen skulle vi stå upp. Jag lyckades på första försöket! Stod hela vägen in och hoppade sedan av och fick känna på hur det känns när brädan vill åt ett håll och jag åt ett annat.. Men det var riktigt kul när man lyckades stå upp! Det går ganska fort också, eller det känns fort.

Sen var det att ta sig ut i vattnet igen och försöka igen. Vi höll på såhär i någon timme eller två, sen fick vi testa själva en stund. Mattias klarade stå upp någon gång utan att bli knuffad in i vågen. Men vi är båda nöjda med att ha lyckats stå och surfa på några vågor var!

Det var kul att ha testat. Surfing är SVÅRT och havet kan vara rätt läskigt med strömmar som drar en ut i vattnet och höga vågor. Vi är glada att vi vågade för det var riktigt kul när man lyckades! Jag kan förstå att folk blir fast i surfing om man bor nära bra surfställen! Det är ett kul sätt att fördriva tiden på. :-)


Idag är det Mattias födelsedag! Hipp hipp hurra! 22 år blir han och det ska vi fira idag. Jag försökte sjunga lite på morgonen men fick viska för här sover 5 andra personer i rummet. Men sen överraskade jag med amerikanska pannkakor till frukost med sirap och tända ljus! Han fick även en choklad som heter TimTam som finns här som han velat testa länge. :-) Ikväll ska vi ut och äta som present till Mattis från mamma och pappa. Av mig ska han få ett par valfria flipflop eftersom hans badskor gått sönder.


Kram



Kommentarer
Anonym

Hur stavar du till våtdräkter?😃
Pappa

2013-03-19 @ 09:04:52
Marie

Grattis Mattias 🎈Vilken morgon med pannkakor, det såg gott ut. Ha en fortsatt trevlig dag önskar vi dig Marie, Thomas och Tobias

2013-03-19 @ 12:45:18
Emelie

Så mysigt och kul nu verkar ha det! Läser bloggen frekvent så jag vet vad ni håller på med där borta! Grattis till Mattias också.
Vilken tur att ni inte blev bortrövade av varken hajar eller vågor, hade INTE varit kul!

Puss, älskar dig och saknar dig! <3

Svar: Kul att hora att du laser bloggen gumman <3 snart ses vi, love u and miss u
Sofie

2013-03-21 @ 00:12:04
URL: http://trainingmybody.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

sofietravel.blogg.se

En blogg om drömmen att åka till Australien

RSS 2.0