Funderingar om min plan

Sitter här och läser runt om Australien och även Nya Zeeland. Väldigt många tipsar om att åka på ett Working Holiday visa och stanna längre och jobba under tiden. Då hinner man med mer under resan och behöver inte lika stor reskassa innan man ger sig av. Problemet är bara att jag då inte kan åka i februari utan tidigast i juli. Att lämna svensk sommar vet jag inte om jag vill, utan då blir det att åka i september. Vilket nästan är ett år... jag som vill resa iväg redan nu!
 
Detta får jag fundera mer på. Då är jag borta från pojkvän och familj väldigt länge. Samtidigt blir upplevelsen om möjligt ännu större..
 
Hmmm....
Återkommer när jag grubblat vidare lite mer.
 
God natt
 
 
 

Checklista Australien

God morgon! :-)

Sitter och njuter med en kopp te samtidigt som jag försöker hålla hundra tankar i huvudet samtidigt. Det är många saker jag behöver ordna innan jag vinkar farväl till min familj och pojkvän på Köpenhamns flygplats i februari. För min skull, och även för den som är i behov av det, skriver jag en checklista med vad jag behöver ordna innan resan. Allt kanske inte kommer med men det jag vet med mig just nu kommer svart på vitt vilket är skönt.

Checklista

- ansöka om visum
- ansöka om ica banken CHECK
- kolla över mitt grundskydd och ev ta vaccin som behöver uppdateras
- ringa hemförsäkringen för att få en skräddarsydd försäkring till resan
- boka flygbiljetter
- köpa ryggsäck
- köpa adapter
- skriva packlista samt göra de inköp som behövs
- boka hostel de första två nätterna

To be continued...
Sofie

 

 

 

 

Ösregn..

Hej!
 
Sitter här och drömmer mig bort till andra sidan jorden. Regnet vräker ner och det blåser ordentligt utomhus. Hoppas att snön kommer snart så det blir riktig vinter i stället. På mobilen ser jag att vädret i Adelaide är närmare 30 grader och solsken idag. Det är där jag planerar att landa och påbörja min Australien-resa. Kan ju inte annat än att låta tankarna glida iväg... 
 
Såhär er en av stränderna i Adelaide ut..

Källa
 
 
Vad drömmer ni om idag? ♥

Bra hemsidor för Australienresenären, del 1

 
Vare sig man är nyfiken på Australien, redan frälst, eller liksom jag, på väg att resa dit för första gången kan det vara både bra och intressant att läsa på. Det finns flera hemsidor som behandlar ämnet på ett mycket bra sätt och som jag har och har haft stor användning för. Jag tänkte därför posta mina favoriter, några i taget för att det ska bli lättare att ta in.
 
Här kommer del 1: 
 
 
Först och främst har vi Australienguiden.se. En matnyttig sida med tips om allt möjligt, allt från visum till dykresor, till budgetplanering. Här finns även möjligheten att skapa en resblogg under resan och prata med andra i forumet. Vad jag gillar allra mest med sidan är kartorna över landet. De är väldigt enkla att läsa av och ha och göra med och det är bra att man kan zooma in och ut.
 
 
 .......................................................................................................................................
 
 
Sedan finns Australienbloggen. Det är en kille som heter Johan som skriver på sidan och hans inlägg är ofta fulla med information. Det är både självupplevt men även allmäna tips och råd tas upp. Han bjuder även på intervjuer med olika profiler som på ett eller annat sätt har en koppling till Australien. Det jag gillar mest är att sidan är väldigt proffsigt gjord och bjuder på mycket bra information som känns uppdaterad.
 
 
  .......................................................................................................................................
 
 
En annan hemsida är Australienguiden.nu. Det är en kille som heter Martin som har hemsidan. Han vänder sig till oerfarna backpackare med frågor. Hans sida ska fylla det tomrum han tyckte fanns då han gav sig iväg och målet är att kunna besvara läsarnas frågor och ge goda tips. Här finns mycket information om förberedelserna innan avresa. Han skriver både om Australien och Nya Zeeland. Det jag gillar mest med sidan är att den känns genuin och personlig.
 
 
 
 
Hoppas ni hade nytta av tipsen. I del 2 tipsar jag om bloggare som har varit eller är i Australien just nu.
 
Sofie
 
 
 
 
 
 

Väskprovning

 
Hej!
 
Var inne en runda på Naturkompaniet idag och tittade på olika typer av väskor. Fick mycket kunnig hjälp av personal och blev rekommenderad en Osprey Farpoint till backpacking. Fördelarna med väskan är många. Den har en avtagbar mindre ryggsäck, det finns ett system för att dölja bärsystemet, den är mycket lätt och det går att öppna upp hela väskan likt en resväska etc. Den största nackdelen är om man vandrar längre sträckor, då den inte ger samma avbelastning som en riktig vandringsryggsäck. Några större vandringar har jag inte planerat i Australien, för längre dagsutflykter är det lättaste att endast ta med den lilla avtagbara ryggsäcken. Enligt försäljaren är väskan vi tittade på en utomordentlig backpackingväska. Det kändes bra när jag provade väskan, vilket såklart är viktigt. Nu är frågan om jag ska ha 55l eller 70l. Det tål att tänkas på! Är det någon som har erfarenhet om hur många liter som behövs så får ni gärna lämna en kommentar. Jag har hört att 65l är en lagom storlek och då är kanske 70l det som gäller. Nåja, jag ska kika runt lite innan jag bestämmer mig.
 
Nedan är en bild på den mindre varianten. Lite tråkig färg, men den passar däremot till allt. :-)
 
Bild härifrån

Välkomna!

 
Mitt namn är Sofie och jag är 19 år. Jag har länge drömt om att resa till Australien och ska snart få förvekliga drömmen. Närmare bestämt i februari nästa år. Det är en bit kvar innan planet lyfter och en hel del som ska förberedas. Därför börjar jag blogga redan nu om förberedelserna. Bland annat ska jag ansöka om visum, internationellt körkort, icabanken, boka flyg, kolla över mitt grundskydd och ev vaccinera mig, boka hostel första nätterna samt göra upp en överblickande resplan. Ni är välkomna att följa mig på mitt äventyr!
 
En bild på mig från min senaste resa, Riga!
 

sofietravel.blogg.se

En blogg om drömmen att åka till Australien

RSS 2.0