Sydney

Hej

Vi kom fram till Sydney tidigt imorse. Redan gick bra och vi båda lyckades sova en del på bussen. Efter att ha hittat till vårt hostel, checkat in, ätit frukost och duschat begav vi oss ut.

Vi traskade genom den kungliga botaniska trädgården. I Australien finns flera botaniska trädgårdar, varav vi besökt den i Adelaide tidigare. Denna trädgård var lika fin, om inte finare. När vi kom till utkanten skymtade vi inget annat än operahuset! Stort och mäktigt! Snart var vi dessutom nära och kunde inspektera det mer noggrant. Det är en annan sak att stå där i verkligheten, det kan jag säga.

Sedan traskade vi ner till hamnen. Vi åt lunch, jag tog en smarrig fish&chips. Sen köpte vi tur och retur till Manly. Manly är en del av Sydney och ligger på andra sidan vattnet. Vi åkte färja över dit. Det är en välkänd tur som flera har tipsat oss om. Det var verkligen en bra utsikt man fick över Sydney, skyskraporna, bron och operahuset!

Väl framme i Manly köpte vi dansk (!) glass och gick mot stranden. Där är höga vågor och många som surfar. Fler var riktigt duktiga och det var häftigt att se. Överallt på stranden står varningsskyltar för strömmar och varning för att simma. Efter en titt i affärerna i Manly tog vi färjan tillbaka.

Sen gick vi i stan längst gågatan och kollade. Vi gillar båda Sydney såhär långt. Det är stort och mäktigt och mycket folk men ändå luftigt.

Vi har två nätter i city och två nätter vid Sydneys strand Bondi Beach innan vi åker vidare.

Ikväll ska vi ut och äta och fira. Vi har nämligen ett år tillsammans idag! :-) <3

Kram



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

sofietravel.blogg.se

En blogg om drömmen att åka till Australien

RSS 2.0