Dag två

(Lokal tid 000:55)

Hej

Idag har vi varit på upptäcktsfärd! Först promenerade vi för att hitta den botaniska trädgården. Det var dock en väldig omväg vi tog. Plötsligt var vi framme vid Adelaide's museum. Vi bestämde oss för att gå in. Det var väldigt svalkande och skönt att kliva in genom dörrarna.

På museet fanns allt från aborginiska utställningar, till alla världens däggdjur (hjälp vad en flodhäst är ENORM), till fossiler, mineraler, andra naturinvånare i Asien, skelett från valar, delfiner och utställningar om havet och dess liv, med mera.

Efter att ha lärt oss nya saker och svalkat oss i skön AC gick vi för att äta. Sedan blev det den botaniska trädgården. Där var väldigt fint med palmer, pilar, exotiska fruktträd, terrarium med regnskog, köttätande blommor, ja alla världens blommor, träd, frukter etc. :-)
Tack pappa för tipset!

Sedan blev det en shoppingrunda. Jag köpte ett par mjukisshorts för 5$ (~35kr) och Mattias en baddhandduk. Sämre tur med keps och solhatt. Vi har knappt hittat ett enda alternativ. :( Har eventuellt en långklänning jag ska köpa dock! Sen handlade vi mat, gick tillbaka, åt mat, duschade, gjorde oss i ordning. Gick ut och insåg att det var väldigt avslaget eftersom det är söndag. Vi tog en glass och traskade hem.

Imorgon kl 18 går bussen mot Alice springs. Den tar ca 20h...

Vi har det bra, är nöjda och glada trots att vi nästan smälter bort! ;-D

Kram



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

sofietravel.blogg.se

En blogg om drömmen att åka till Australien

RSS 2.0